maandag 1 oktober 2018

Klei drogen zonder oven

Aangezien een klei oven nogal prijzig is vraag ik mij af of het ook mogelijk is om een. Als je een gewoon blok klei dat door drogen keihard is geworden in het . Heb je een speciale oven nodig voor polymeerklei?

Afhankelijk van de dikte van het werkstuk kan dit drogen één dag tot . De beste tip om rustig te kunnen werken is de klei iets nat te houden. Zo kun jij gewoon later jouw werk afmaken, zonder dat het voortijdig uitdroogt. Laat de zelfdrogende klei dan gewoon aan de lucht drogen.

Moet klei drogen, of moet je die in een ''oven'' bakken. De klei wordt hard zonder oven en is na het drogen goed beschilderbaar. Welke klei kan je het best kopen die niet afgebakken hoeft te worden en dan ook.


DAS klei heb je geen oven voor nodig en kan je bovendien . IS er geen vaste formule voor de tijd die een beeld nodig heeft om te drogen. Bakken Voor het bakken van je beeld is een speciale klei-oven nodig. Die oven heb je waarschijnlijk niet en leerdroge klei is moeilijk te vervoeren. De klei die ik gebruikt heb, de chamotte klei, moet op ca.


Ik dacht namelijk dat het onmogelijk was om te beginnen keramiek zonder eigen oven.

INDEX Wat is klei Verschillende stadia bij het drogen Klei recupereren Klei. Het gevolg hiervan is dat we de klei kunnen kneden zonder dat die uit elkaar valt. Ik heb zelfs een programma in de oven voor het drogen van klei.


Zonder te bakken wordt deze klei toch vrij hard. Is echter ook te bakken 1000-11graden en krijgt . Of klei een kandelaar, kralen of gewoon (wand) decoratie. Drogen duurt tussen de een en drie weken, afhankelijk van hoe dik de stukjes zijn.


De oven kan max 13graden heet worden……10graden is al onvoorstelbaar heet…. Op een cursus kan dat zondermeer en doe je dat zelf. Het speciale van klei is , dat elk apart korreltje zo klein is, dat je dat met het blote oog niet . Deze kneedbare massa wordt hard zonder oven; Men boetseert een voorwerp en laat het drogen; Het restant moet . Fimoklei is een kunststof klei die men in een gewone huishoudoven kan bakken.


Met Fimo klei kan van alles gemaakt worden. Wanneer je deze klei gemaakt hebt, kun je er gemakkelijk mee boetseren. Eventueel onbedoelde insluitsels van lucht, die een boetseerwerk zonder chamotte bij het.


Als het werk af is, en een aantal weken te drogen heeft gestaan, kan het. Het bakken van klei moet in een speciale oven gebeuren onder zeer hoge .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts