donderdag 6 september 2018

Vast of vloeibaar frituurvet

Volgens veel liefhebbers van Belgische frieten is patat gebakken in vast frituurvet (op basis van ossewit) het allerlekkerst. Bij het uitpakken van de nieuwe frituurpan van de aldi vond ik een rood briefje waarop nadrukkelijk vermeld stond dat er alleen vloeibaar . Dit bevat minder verzadigde vetten en is gezonder dan vast vet.

Er zijn drie soorten producten waarin je kunt frituren: frituurolie, vloeibaar frituurvet en vast frituurvet. Hoe meer onverzadigde vetzuren een frituurproduct bevat, . Dit vind je in de vorm van vloeibare plantaardige olie zoals. Dat zijn die grote witte blokken vast vet wat je in de pan moet smelten.

Het is dus het verstandigst om te frituren in onverzadigd vet. Vast frituurvet, zo'n grote bonk vet, is daarom af te raden. Frituurvet is de benaming voor de kokende olie waarin friet wordt gebakken. Frituurgel (vast met vloeibaar) of deels dierlijk, deels plantaardig vet.


Vetten en margarines waarin nog de ongezonde transvetzuren kunnen zitten zijn weliswaar vaak van vaste vorm, maar niet elke vast vet is ongezond. Vast frituurvet bevat namelijk veel meer transvet en verzadigde vetten. Deze bevatten weinig verzadigde vetten en zijn daarom gezonder dan vast frituurvet.


Diamant adviseert om oud vloeibaar frituurvet terug te gieten in de lege fles. Vast vet eerst wat laten smelten en eruit kieperen, en vloeibaarvet kan je er ook .

NIEUW – Diamant Milde Geuren: neutrale geuren na het frituren. Nederland voor het eerst kennis met verantwoord frituren in de halfvloeibare frituurvet. Wel even opletten: vast frituurvet is als enige Diamant-product niet geschikt voor . Zo ververs je vloeibaar frituurvet of frituurolie. Gestold vast frituurvet kun je in de ook recyclen of in je groenbak weggooien. Op een juiste wijze frituren begint al bij de keuze van de frituurpan.


Vast frituurvet is niet geschikt voor een koude zone. Als alle horecazaken overstappen op vloeibaar frituurvet, scheelt dat. Vloeibaar frituurvet wordt gemaakt van plantaardige oliën. Vast frituurvet bevat meer verzadigde vetzuren dan vloeibaar frituurvet of olie.


Informatie over Vast Frituurvet van Gouda's Glorie voor gebruik in. Vast frituurvet AuthentiekVoor een authentieke smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts