donderdag 18 december 2014

Pittenzak vulling

Welke vullingen zitten er in jullie pittenzakken? Onze pittenzakken kunnen zijn gevuld met koolzaad of kersenpitten. Daarbij kan een melange van kruiden zoals .

Ik maakte de pittenzakjes met drie verschillende vullingen. Namelijk met kersenpitjes, dit is de bekendste manier. Ik kreeg een Rug-ontspanningskussen van Pittenzak.

Pittenzakken met koolzaad als vulling hebben als pluspunt dat ze . Door de zacht aanvoelende vulling en het erg lang warm blijven van de Pittenzak, is deze uitermate geschikt als heerlijke warme kruik. De webshop waar je de fijnste pittenzakken kunt kopen, in de prachtigste. De pittenzakken zijn gemaakt van biologisch katoen, en hebben een vulling van . Maar pas op: de vulling mag niet nat worden. Anders neemt de kans op schimmel- en bacterievorming toe.


Vervolgens leg je de zak in de magnetron of oven en . Ik heb voor deze pittenzak de vulling van een oude pittenzak gebruikt. Ik denk dat je even op internet moet kijken voor de .

Bij de eerste keren opwarmen in de magnetron kan de pittenzak wat 'dampen'. Een pittenzak of warmtekussen is makkelijk om zelf te maken. Even minuutjes in de magnetron en gegarandeerd een heerlijk warme pittenzak voor vele doeleinden! Met zijn bij cm en ruim een kilo vulling heeft deze . De grote maat en het extra gewicht maken de pittenzak breder inzetbaar: werpen, schuiven, mikken,. Fijne granulaat vulling kan niet schimmelen of rotten.


Waar haal je de vulling voor je pittenzakken vandaan? In pittenzakjes zitten pitten, rijst of zaad. Het gewicht is afhankelijk van de vulling tussen 1gram en kilo. Een pittenzak is de beste middel tegen de pijn! In de vulling van een pittenzak zitten pitten van: Kers; cranberries; graan; rijst.


Gevuld met kersenpitten, rijst of graan worden ze al sinds mensenheugenis gebruikt ter verlichting van diverse pijntjes of als kruik tegen de kou. Een pittenzak, ook wel bekend als (kersen)pitkussen of hittepit, is een zak gevuld met kersenpitten of ander korrelig materiaal, die in de magnetron (of oven) .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts