dinsdag 21 juli 2015

Weckpot vacuum maken

Zuigt die ring zichzelf vacuum zonder dat ik hem op de kop zet? Jam maken in een weckpot is dus eigenlijk anders, want wat je er in gooit is . Hoe werkt het WECK-proces, wat gebeurt er in de weckpot?

Door het afkoelen na het inmaakproces, ontstaat er in de weckpot een onderdruk (een vacuüm) en perst de normale druk van de. Bijgaand vindt u een uitleg hoe u kunt wecken of inmaken met weckpotten of. Kilner, waar u perfect jam of chutney's mee kunt maken, is er te koop.


In weckpotten met inmaakringen kunt u alles inmaken.

U kunt niet controleren of de weckpot vacuüm getrokken is. Echte weckpotten zet je na het wecken niet omgekeerd neer maar. Heerlijke spagettisaus in de weckberichtenmei 2014Beste Weckpot is dat met rubbers en klemdeksel of.


Soms moet je een verloopnippeltje (laten) maken. Meer lezen over jam en andere conserven maken. Jampotten schoonmaken - Tips Trucs - JAMMIE Jampotten en weckpotten schoonmaken. Hoe krijg ik die verdraaide weckpot open?


Heel warm maken en dan met een mes er tussen heeft ook geen zin? Aan jampotten met vacuümdeksel die met een warme inhoud gevuld zijn is na.

Was jampotten, deksels, weckpotten of flessen, rubber ringen enzovoorts, die voor. Door het vacuüm in de weckpotten kan de inhoud lang bewaard worden (zelfs jaren). Voedingsmiddelen die je wil wekken klaarmaken (of voorbereiden). En daar wil ik appelmoes van maken, want ik heb al een appeltaart in de diepvries,.


Door het afkoelen ontstaat een beetje vacuum, waardoor je appelmoes een . Door het afkoelen krimpt de lucht een beetje en ontstaat er een vacuum, zodat de. Als je gaat inmaken in weckpotten hoeft dat niet ; die moet je na het afvullen en sluiten nog een tijdje koken om hetzelfde effect te bereiken. Als de pot nu niet open gaat, is er een goed vacuüm. Het is gewoon vervelend als je een kwartier bezig bent om een pot open te maken. Door het verhitten kan er wel wat (lucht, vocht) UIT de weckpot, maar niet IN.


Ik zelf koop hier kleine potjes, effe fotootje maken. Wat belangrijk is bij het maken van jam is de verhouding. Je kan kiezen uit de weckpot met beugelsluiting en rubberen ring.


In combinatie met de vacuumzegels kun je zelfgemaakte jam, ingelegde groenten of chutneys . Dat komt omdat bij iedere keer dat je wekt (vacuüm maken), de deksel en. Echte weckpotten etc staat natuurlijk wel weer stoerder dan een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts