donderdag 24 maart 2016

Mes slijpen met aanzetstaal

Corjan Hoogerheide in de keuken met Jeffrey Passieux van slijperij. Hoe kunt u het beste een aanzetstaal gebruiken en informatie over de soorten aanzetstalen. Daarom kan zo'n aanzetstaal worden gebruikt om messen die na veelvuldig gebruik bot zijn geworden weer scherp.

En thuis is onderhoud met aanzetstaal, wetsteen, slijpsteen of aanzetstaal minstens zo belangrijk. Lees hier hoe je messen en koksmessen op de juiste manier . Met een aanzetstaal of wetstaal houd je messen langer scherp. Het word ook wel een slijpstaaf genoemd en je kan je mes er mee scherp maken.

Welke aanzetstaal is geschikt en goed voor messen. Elk soort aanzetstaal is afhankelijk van de kwaliteit van de messen die scherp moeten blijven. Het nut van een aanzetstaal is dan ook beperkt.


Na een tijdje zul je merken dat de aanzetstaal het mes niet meer scherp krijgt. Bij gebruik van het mes verschijnen er braampjes of kleine onregelmatigheden. Het is dan meestal nog niet nodig om het mes te slijpen, met een aanzetstaal . De aanzetstaal wordt gebruikt om een mes te onderhouden of te slijpen.


Hierdoor blijft een mes lang scherp en snijdt het vele malen fijner. Spring naar Ongeschikt voor harde messen - Een fijne keramische slijpstaaf is een goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts