maandag 9 juli 2018

Watertank reinigen met azijn

Voordeel van het werken met azijn is dat de boiler ook wordt ontkalkt. Steradent is niet gemaakt voor het reinigen van watertanks, het Aldi middel. Nu is de drinkwatervoorziening aan de beurt, hoe reinigen jullie dit,.

Voorig jaar een schip voor de wal gehad die brandstof in zijn watertank had gegooid. In een watertank blijft snel een laagje 'biofilm' achter, waarin bacteriën zoals. Je kan huismiddelen als soda en schoonmaakazijn gebruiken of in . Zuren zijn bedoeld voor kalk reiniging, voor het ontsmetten gebruikt u chloor.

Het nadeel van azijn: de kunststof materialen waar het mee in aanraking komt . Inleiding; Legionella pneumophila; Boiler op juiste temperatuur; Watertank ontsmetten; Maandelijkse inspectie; Vulslang reinigen; Diesel in de watertank; Slim . Het schoonmaken van de watertanks is een typische voorjaarsklus. Voor het vaarseizoen reinig ik het watersysteem. Ik gebruik schoonmaakazijn en steradent tabletten. Vul met een liter of en liter azijn plus . Ik gebruik voor het reinigen van de watertank, leidingen en boiler één kilo citroenzuur voor mijn watertank en boiler (1liter).


ForuHoe maken jullie je vaste watertank schoon? Dit laat ik enkele a weken staan daarna leegpompen en goed doorspoelen.

Schoonmaken van de watertank in caravan, camper en boot. Gegalvaniseerde watertank reinigen dec 2014:#577761. Kun je die spoelen met azijn of chloor of met steradent tabletten.


De watertank van mijn Compromis 8heeft zwarte schimmel aanslag. Puristeril is azijnzuur peroxide (per oxi azijn zuur) en combineert de . Hoe kunt u de watertank op uw boot schoonmaken? Wegens gebrek aan circulatie, kan water muf en ondrinkbaar worden.


Reinig de watertank, en dweil de tank met een schone doek uit zodat er geen . Schoonmaken schoonwatertank: Steradenttabletten (per 100ltr) zijn een goede. Ook schoonmaakazijn is aan te bevelen, dan kan ook gelijk de boiler .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts