dinsdag 19 juli 2016

Welk plastic is veilig

Daarnaast zijn er ook veilige plastics die onder deze code vallen. Aan deze codes, te vinden op plastic waarin etenswaar wordt bewaar valt af te leiden van welke onder de noemer plastic vallende substantie . PP is een veilig plastic wat eventueel nog een keer opnieuw gebruikt kan.

VAN WELK MATERIAAL IS DE DOPPER ORIGINAL GEMAAKT? Deze vertelt je namelijk welke verpakking slecht is en welke minder slecht. Het is dus tot op een zekere hoogte veilig dit plastic te gebruiken.


De chemische industrie maakt verschillende soorten plastics.

Het cijfer in de driehoek geeft aan om welke soort kunststof het gaat. De code laat zien hoe veilig of schadelijk plastic is, lees gauw verder. Op de onderkant van een plastic product zie je een driehoek staan met cijfers en een afkorting.


Er zijn acht recycling codes voor plastic, waarvan sommige veilig zijn. Aan de recyclingcode op een plastic soort is te herkennen om welke . Bij twijfel mijden of navragen bij de fabrikant om welke soort plastic het gaat. Deze zijn volledig veilig, BPA vrij en weekmaker vrij.


De Dopper is een plastic drinkfles om kraanwater in te doen. Alleen bestaan er codes en wist ik zelf nooit zo goed welke code nou wel en welke.

Ook deze plastic is waarschijnlijk veilig en recyclebaar. Staat er PP of nummer dan heb je een bakje gemaakt van polypropyleen, een plastic dat goed tegen hitte kan en wordt aangemerkt als veilig . Het is een veilige soort plastic en kan gerecycled worden. Gewoon even checken welk nummer ze hebben en bij twijfel, niet doen. Op de meeste plastic kun je recycle codes terugvinden, vaak van tot en met een driehoekje met pijltjes eromheen.


Plastic recycle code – PETE of PET – redelijk veilig. Ik moet iets kunnen voor school en ik weet niet in welke groepen deze voorwerpen . Drink vooral geen water uit flessen, zeker niet uit plastic flessen. BPA is een chemische stof die wordt gebruikt voor plastic verpakkingen. BPA, lager dan nu als 'veilig' wordt bestempeld door de Amerikaanse. Om te weten of hergebruik schadelijk is voor de gezondheid en bij welke . Klik dan hier voor het artikel op de Oeko-test site (in het Duits).


Het gehele artikel met alle resultaten is . Lego en Duplo zijn van ABS plastic gemaakt zonder parabenen dus. PVC, formaldehyde of welk ander schadelijk. Maar wat als borden en bestek gemaakt van plastic jouw voornemen om chemische troep uit je eten.


Maar zijn Melamine keukenspullen en bestek ook veilig?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts