dinsdag 13 december 2016

Plastic waterkoker ongezond

Spring naar Plastic waterkokers - Wie heeft er tegenwoordig geen waterkoker in huis? Deze codes geven aan van wat voor materiaal het plastic is gemaakt. Geldt dit ook voor een kunststof waterkoker?

Als je thuis een plastic waterkoker hebt zou ik aanraden om die te vervangen door een metalen. Het is duurder maar het is een stuk beter voor . Zoek je een snelle of juist een energiezuinige waterkoker? Er zijn waterkokers van kunststof en metaal, met of zonder droogkookbeveiliging.

Maak het helemaal leeg en vul opnieuw de pot of waterkoker met vers water. Water voor thee kook ik sinds vele jaren in een kunststof waterkoker. Als je echt niets te maken wilt hebben met plastic of staal, dan zou ik gaan voor een . Helaas zijn veel waterkokers gemaakt van kunststof.


Deze kunststof waterkokers geven plastic deeltjes af aan het warm. Als je water kookt in een plastic waterkoker smelt deze niet,hoe komt dit ? Alles hangt echter af van welke plastiek je wil gebruiken, bij welke . BPA is een chemische stof die wordt gebruikt voor plastic verpakkingen. Hoe zit het dan met plastic waterkokers en plastic koffiefilterhouders?

Maar denk ook aan je waterkoker als die van plastic is. Koffie of thee drinken uit een kunststof beker levert hetzelfde probleem op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts