dinsdag 27 februari 2018

Blauwe varen verzorging

De Phlebodium Areum is in Nederland beter bekend als de Zinkvaren of Blauwvaren. Deze prachtige grijsblauwe kleurende varen is een echte sfeermaker in huis. De Latijnse naam is Phlebodium, en wordt ook wel blauwvaren of zinkvaren .

Zinkvaren 'Blue Star' is in feite een epifyt. De varenfamilie is een grote groep planten en kent verschillende soorten. De Phlebodium is een aantrekkelijke en sterke varen met een schitterende diepblauwgroene bladkleur, die als ze ouder worden vingervormig vertakken.


De Phlebodium wordt ook wel Blauwvaren of Zinkvaren genoemd.

Uitgebreide verzorgingstips worden meegeleverd. Wisteria of blauwe regen: soorten, planten, verzorging, zaaien, enten, stekken,. Hun uiterlijk gaat van licht en luchtig tot dichte bossen, maar hun verzorging en. Je kunt een varen in de buurt van een raam op het zuiden zetten, als je geen . Toch, de meeste varensoorten zijn bosplanten en hebben een humusachtige,.


Bosanemoon; Blauwe anemoon; Winterakoniet; Sneeuwklokje . Varen als kamerplant, Dryopteris filix-mas Mannetjesvaren Dryopteris remota. Wisteria of blauwe regen: soorten, planten, verzorging, zaaien, enten, stekken, . De krulvaren (Nephrolepis) zuivert namelijk de lucht en zorgt voor een perfecte luchtvochtigheid.

De blauwvaren is tevreden met een plek in halfschaduw. Verzorgingstips, Niet in het hart gieten maar via de zijkant of op een schotel. Blauwe varen € in 12cm pot, 35cm hoog, Phlebodium 'Blue Star', Blauwe varen, Verzorging: Standplaats: Lichte schaduw, geen direct zonlicht, Matig water . Meng nooit roze of blauwe korrels met de grond tijdens het verplanten,. De palmvaren mag opnieuw verplant worden als er meerdere wortels . De krulvaren is een sterk luchtzuiverende plant met lange.


Phlebodium aureum mandaianum, oftewel de blauw- of zinkvaren, is volledig aangepast aan de omstandigheden binnenshuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts