maandag 12 februari 2018

Waterslot zelf maken

In verband met het zelf maken van wijn; watersloten zijn hier in Nieuw Zeeland erg duur. Ik ben nu een poging aan het doen om van Vlierbloesemsiroop wijn te gaan maken.

Anti-schuim-waterslot Anti-Foam-Airlock,rh:wijnmaker. Alcoholprut maken,rh:waarwoontwillem.

Een andere afbeelding meldenMeld de aanstootgevende afbeelding. Met een waterslot sluit u eenvoudig uw gistende wijn- of bier af. Brouwmarkt Megastore - Wijn maken - Watersloten Kappen.


Een waterslot kun je bij bierhuizen, gespecialiseerde apothekers en dergelijke winkels kopen. Het is ook mogelijk een waterslot zelf te maken. En degenen onder ons die op de primitieve manier wijn maken hebben ook.


Je kunt zelf regelmatig het zakje met de hand even leegdrukken. In het gat waar je het waterslot in steekt, steek je een plastic slang. Wat heb je allemaal nodig om zelf druiven wijn te maken.


Wanneer alles in de mandfles zit plaats je een passen geheel afsluitend waterslot op de fles. Hier vindt je informatie over het waterslot, zoals; hoe te gebruiken en waar je een waterslot kunt kopen. Nu vraag ik me af of de dop nu op het waterslot moet blijven. Ik denk erover om mijn volgende brouwsel zelf te maken met mout en hop.


En aangezien ik eerder het voornemen had verkregen dat een waterslot een goed hulpmiddel zou zijn bij het maken van azijn, maar ik daar . Ook kun je gaatjes maken in de deksel van het waterslot waardoor de deksel. Een dergelijk gat is eenvoudig zelf te maken met een zogenaamde speedboor. Men zegt wel eens, zelfs van druiven kan je zelf wijn maken. Als afsluiter gebruiken we rubberen stop met een waterslot van kunststof. Als er na verloop van tijd geen bubbeltjes meer uit het waterslot komen is de wijn klaar om . Maak weer eens zelf de heerlijkste zuurkool, leuk om te doen en heerlijk om te.


De beste pot om zuurkool te maken is die met een waterslot, deze heeft in de . Hier een recept uit Het Groot Zelf Wijn Maak Boek (1989) van Jan van Schaik om. Plaats nu het waterslot en doe daar wat gewoon water in. Met de combinatie van deze twee producten, kunt u zelf uw eigen kefirpot maken. De set bestaat uit: Een tweedelig waterslot Een siliconen plug Deze twee . Watersloten Tijdens de gisting zal er koolzuur ontstaan.


Watersloten zijn er in de vorm van een 'S', of twee over elkaar geschoven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts