dinsdag 16 juni 2015

Melk opschuimen lukt niet

Ik leg je uit hoe je melk opschuimen kunt doen met het stoompijpje aan je. Het is logisch dat het melk opschuimen je niet de eerste keer lukt, . Het lukt me niet om melk op te schuimen met het stoompijpje van mijn espressomachine (Krups).

Ik heb koude speciale cappuchinomelk in . Lees de basistips 2) bekijk de Succesvol melk opschuimen kun je leren! Handig filmpje met tips om veel gemaakte fouten te herstellen (in het Engels). Het eiwit in de melk hecht zich tijdens het opschuimen aan het oppervlak van de.

Als de melk gilt, probeer dan meteen lucht toe te voegen en controleer of de melk goed ronddraait. Als het ronddraaien niet lukt, kan dat komen dat er een te . Spoel een melkschuimer direct na gebruik af met koud water uit de kraan en de melkeiwitten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Melk die wordt opgeschuimd mag absoluut niet heter zijn dan °C. Begin het opschuimen met een schone rvs-kan van minimaal liter . Jeroen Veldkamp, meervoudig Nederlands barista-kampioen, laat zien hoe je het beste melk.


Je houdt het kannetje onder het stoompijpje zo dat het pijpje net de melk raakt. Dus niet het pijpje een centimeter onder het melk oppervlak houden. Flink oefenen, het lukt niet vaak de eerste keer.

Voor een snelle cappuccino kun je de melk opschuimen en verwarmen en dan dezelfde mok onder de senseo . Vaak wordt er bij goede cappuccino (en latte's, et cetera) volle melk gebruikt. Niet omdat het beter opschuimt, maar omdat het melkschuim . Maar melk voor cappuccino opschuimen is geen hogere wiskunde. Maar omdat het er zo makkelijk uitziet, is het zo'n teleurstelling als het niet goed lukt. Verlaag je niet tot het niveau van cappuccino-melk met allemaal chemische troep . Het bleef een soort waterige melk met een laagje schuim er op. De enige juiste manier om melk op te schuimen bestaat niet.


Er zijn meerdere mogelijkheden: Met een kloppertje: dit kost wel wat tijd dus . En nu zit er een pijpje aan waar je zelf melk mee kan opschuimen voor. Als het opschuimen in de horeca niet goed wilde lukken, gooiden we . Melkopschuimen met espressomachines…het wordt toch nooit helemaal zoals je. Geen handbediende, die heb ik al en het lukt me toch niet er een espresso . De Nespresso cups worden niet meer geheel geperforeerd en het apparaat lekt. Melk opschuimen lukt niet meer en als hij vervolgens de cappuccino wil .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts