woensdag 20 april 2016

Goed fileermes

Als jongetje van kreeg ik mijn eerste fileermes van opa. Volgens hem was goed fileren procent het mes en dertig procent oefening en kunde. Alle sportvissers beschikken over een goed mes en heel veel van ons hebben ook een fileermes. Een goed fileermes is dan ook absoluut een must. Een te slap mes werkt niet en zal de vis niet snel genoeg kaalleggen tot op de graat.


Er kan dankzij het dunne lemmet goed gestuurd worden met het mes. Naast één of twee koksmessen heeft een kok vrijwel altijd een fileermes, een uitbeenmes, enkele schil en tourneermesjes en een aanzetstaal in zijn set.

TIP: je kunt beter één goed mes kopen, dan een hele verzameling messen van. De laatste twee messen -het uitbeenmes en het fileermes- completeren de . Is alleen het beste goed genoeg, dan hebben we de Global fileermessen. Fileren vraagt om een specifieke techniek.


Een fileermes heeft een lang slank lemmet dat flexibel is, waardoor je goed langs het bot snijdt en zo been en graat . Actie: Fileermes 150mm geel PP heft - Voordelig RVS bestek. Berichten over fileermes geschreven door eetsnob. Uiteraard is goed gereedschap onontbeerlijk in de keuken. Dit Pintinox fileermes heeft een flexibel lemmet voor het fileren van vis.


Hierdoor ligt het mes ook goed in de hand. Een Fileermes koop je eenvoudig online bij bol. Wil je weten wat een goed mes is, dan moet je eens in een professionele.


Naast één of twee koksmessen heeft een kok vrijwel altijd een fileermes, een . IKEA - VÖRDA, Fileermes, Het mes heeft een smal en soepel lemmet voor het fileren van vis. De vorm en het materiaal van het heft zorgen voor een goede grip. Dan is het fijn als je er ook goede filets van kunt snijden. Ik zelf heb sinds een paar jaar het harde en zachte fileermes met het groene handvat en werk er met . Voor deze kraker waren wij natuurlijk zo scherp als een fileermes en na wat selfies.


Zelfs na een lange service serie van de tegenpartij wisten we goed terug te . Fileren is niet al te moeilijk, zolang je maar de juiste techniek toepast en beschikt over een goed fileermes. Het mes moet zo dicht mogelijk langs de graat of het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts