maandag 24 april 2017

Wat is bushcraft

Bushcraft is een verzamelnaam voor vaardigheden die nodig zijn om in de natuur te verblijven. Bushcraft is oorspronkelijk een term die gebruikt werd voor met name een scala aan overlevingstechnieken in een. Om uit te leggen wat bushcraft is kijken we eerst even naar survival.

Bushcraft is langdurig overleven in de natuur omdat je daar voor gekozen hebt. De insteek van het 'oude' bushcraft is inmiddels veranderd. Tegenwoordig willen we op respectabele wijze in de natuur verblijven, is één van de pijlers.


Er is geen goede vertaling voor het Engelse woord bushcraft.

Omdat we in het bos best wel wat comfort kunnen gebruiken zijn de . Bekijk de uitzending van het VRT-journaal over het Groot Bushcraft-. Natuurpunt CVN organiseert Groot Bushcraft-weekend 20in het. Tegenwoordig heet dat bushcraft: het betere survival-werk voor buitensporters.


Voor ons is het alle kennis, kunde en technieken tezamen die een mens kan gebruiken om te leven in en met de natuur. Tijdens deze dag leert u de basisprincipes van bushcraft. In Nederland mogen we eigenlijk best weinig in de natuur.


We moeten op de paden blijven en mogen niet zomaar een tentje . Maar ik ben nog niet tegen gekomen wat bushcraft nu precies is.

Als ik bezig ben met bushcraft ben ik dan een bushcrafter of beoefen je . Simpel: bushcraft is leren hoe je je prettig en op je gemak voelt in de natuur. Als je aan het survivallen bent probeer je zo . Dit volgende stukje is geschreven door een van onze abonnees, Niels G. Het betreft de uitleg over het begrip “Bushcraft” en “Survival”. Bushcraft is om met niets in staat te zijn jezelf en anderen te ondersteunen en te kunnen leven in, met en van de natuur met dat wat zij te bieden heeft aan . Hallo, Ik ben Mike, jaar ou Spoed eisende Hulp verpleegkundige in het traumacentrum van de Isala.


Voor het woord bushcraft is eigenlijk geen goede Nederlandse vertaling te vinden. Het betekent zoiets als 'natuurvaardigheden'. Veel bushcrafters hebben geen idee wat eronder wordt verstaan.


Bushcraft is een verzamelnaam voor verschillende technieken om te (over)leven in de natuur en is de oorspronkelijke term die gebruikt werd . Op deze pagina geven we een korte uitleg over onze visie op bushcraften. Bushcraft is namelijk heel wat anders dan survival.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts