vrijdag 7 juli 2017

Wat is slow coffee

De term slow coffee heeft betrekking op de tijdsduur die de zettechniek vergt. Slow coffee lijkt veel op de ouderwetse filterkoffie zoals we die allemaal wel kennen. Wat mij betreft is slow coffee vooral rustig en relaxed de tijd nemen voor een lekkere kop bijzondere koffie.

Slow Coffee vertaald grofweg naar langzaam gezette koffie, en dat is dan ook precies juist. Het duurt wat langer dan een kopje koffie uit een machine, maar het . In deze stap leer je wat het is, hoe je het zet en waarin deze koffie zich onderscheid van de vele andere. Omdat slow coffee erg in trek is en steeds meer mensen .

Slow coffee is de afgelopen jaren een nieuwe trend geworden. Slow Coffee (filter)zetsystemen van bijvoorbeeld Hario en Chemex, Hikari etc. Wat is slow koffie en hoe maakt u slow koffie? Slow koffie in navolging van slow cooking?


Slow coffee zou je kunnen zien als reactie op fastcoffee, als dat al zou. Je leert welke maling het beste past bij elke methode en wat de ideale . Na de hype van de snelle en pittige Italiaanse espresso, is het tijd voor een tegenbeweging: Slow Coffee. Neem de tijd voor je kopje koffie en zet deze op de Slow Coffee manier, ook wel bekend als.


De filterkoffie, slow coffee en slow drip zijn aan een opmars bezig in de wereld.

In de wereld van barista's is het vooral interessant om te kijken naar wat er nog . Omdat we nu niet zomaar koffie maken, maar slow coffee, besteden we wat extra aandacht aan de hoeveelheid koffie die we gebruiken. Hij heeft deze fles hier en daar wat aangepast en tadaaaa de Chemex is geboren! Chemex is een apparaat waarmee je slow coffee maakt. Het is in 19ontworpen door de Duitse chemicus Peter Schlumbohm. De Chemex is speciaal ontworpen voor slow coffee: koffie die langzaam.


Door de dikte van de filters mag de koffie wat grover gemalen zijn, . Slow coffee is een oud concept in een nieuw jasje welke eigenlijk niet verschilt met het 'oude' filterkoffie apparaat wat veel mensen thuis hebben. Slow coffee lijkt veel op de ouderwetse filterkoffie. Berichten over slow coffee geschreven door Dik J. Zoals gezegd: ik heb nog wat moeite met overschakelen van espresso naar filter, maar ik doe . Hier werd het buna, bunn of bunchum genoemd wer wat 'boon' betekent.


In onze gejaagde maatschappij is aandacht voor wat we eten drinken een belangrijk middel om balans en rust te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts