woensdag 8 november 2017

Frituren onder afzuigkap gevaarlijk

Maar mag je eigenlijk wel frieten onder je dampkap bakken? Bak je nog met een oude 'frietpot' dan is het WEL gevaarlijk. Particulieren hebben geen frituur hé: ze bakken waarschijnlijk niet continu frieten. Mijn buren frituren altijd keurig onder de afzuigkap, dat weet ik omdat de afvoer van hun afzuigkap exact naast mijn achterdeur zit. Oliebollen bakken 2014dec 2014Friteusemei 2013Meer resultaten van forum.


Doe je frituren met de frituurpandeksel open of dicht? Als je gaat frituren, zet de frituurpan in de buurt van, of onder de afzuigkap, dan heb je geen last van .

Ik ben het eens met Ginny, dit is gevaarlijk! In een airfryer frituur je niet in de olie, maar in de hetelucht. Frites en snacks bak je door ze onder te dompelen in de hete olie. Om luchtjes te voorkomen die uit een friteuse zonder deksel ontsnappen, kun je deze het beste onder of bij een afzuigkap zetten.


Na frituren indien nodig het folter voorzichtig omhoog halen. Frituren doen we altijd onder de afzuigkap. Zetten jullie een gewone frituurpan wel eens op een inductiekookplaat, zodat de frituurpan onder de afzuigkap staat.


De oorzaak van 'een vlam in de pan' is contact van (frituur) olie of vet - dat over de. Leg van te voren voor de pan die gebruikt wordt een passende, goed afsluitende, deksel klaar (onder handbereik).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts