maandag 27 november 2017

Glas witte wijn calorieen

Zo veel kilocalorieën zitten er in alcohol. Per glas (maten zoals geserveerd per soort alcohol). Bij het drinken van glas met gram alcohol heeft een man ongeveer een promillage van.

Het is bijvoorbeeld niet zo dat rode wijn gezonder is dan witte wijn. De totale hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt met alcoholische dranken . Droge witte wijn, champagne en prosecco zijn de 'gezondste' wijntjes. Het Voedingscentrum geeft de calorieën voor een groot wijnglas (1gram) en een klein .

Binnenkort lees je dus misschien op het etiket dat een glas zoete witte wijn meer calorieën bevat dan een biertje. Hoe groot het glas is, wordt niet vermeld. Maar er zijn overeenkomsten tussen beide staatjes: van droge witte wijn krijg je het minste calorieën . Een glas wijn op zijn tijd moet natuurlijk kunnen, maar weet jij ook hoeveel. Droge witte wijn is aanmerkelijk minder rijk aan calorieën dan de . Hoeveel calorieën zitten er in wijn, een glas rode of witte wijn en verschillende.


En, is witte wijn beter voor de lijn dan bier bijvoorbeeld? Van fris, melk en koffie tot bier, wijn en whiskey. In zoete witte wijn zit ongeveer 2meer calorieen per glas dan in droge witte wijn!

Voedingswaarde droge witte wijn per glas (1gram). Droge witte wijn bevat kcal, gram koolhydraten, gram vetten en gram eiwitten. Hoeveel calorieën levert een standaardglas van de verschillende.


Zoete witte wijn bevat bijna gram koolhydraten per 1ml terwijl droge witte wijn slechts . Hoeveel glazen zitten er in een fles wijn, bier en jenever. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de en 5gram om . Zoete witte wijn bevat bijvoorbeeld rond de 1Kcal per 100ml; dat is. WIT – een normaal glas (1ml) schommelt tussen de 90-calorieën.


Wil jij weten hoeveel calorieen er zitten in een glas witte wijn? Hoeveel calorieën er in een fles zitten, kan ze niet schelen. Flessen wijn, bier en sterke dranken moeten binnenkort op hun etiketten gaan aangeven. Alcohol is een caloriebron die vaak over het hoofd wordt gezien als iemand.


Een glas rode wijn (cl) bevat ongeveer Kcal, een glas witte wijn 1Kcal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts