Maar ondanks dat voelde het oppervlak al bij de eerste keer wokken heel goed aan, en is er nog . Heb je echt een wok nodig om lekkere Chinese of Aziatische gerechten te koken? Voor het eerste gebruik moet je een paar dingen doen om ervoor te zorgen dat.
De Chinezen gebruiken meestal arachide (=pinda)olie. Dit is de ENIGE keer dat een wok geschuurd mag worden – tenzij u hem laat roesten. Gebruik enkel olie die de hoge hitte kan verdragen zoals arachide olie of zonnebloemolie.
Zet het vuur hoger en wrijf de wok er ten slotte mee uit.
Deze wok moet je wel eerst inbranden voordat je deze de eerste keer gebruikt. Op de wok is een transparante beschermlaag of coating aangebracht die verwijderd moet. Gebruik voor de binnenkant van de wok ongeveer ¼ kopje arachideolie of een andere kookolie (géén olijfolie).
Was de pan vóór het eerste gebruik af en wrijf de binnenkant met een doekje of. Kijk, daar zit mijn vergissing dus: een gietijzeren wok dient . De productie en het gebruik van De Buyer Mineral B Element. Dit is de ENIGE keer dat een wok geschuurd mag worden - tenzij u hem laat roesten.
Zo'n authentieke plaatstalen wok, moet voor het eerste gebruik ingebrand.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.