woensdag 13 december 2017

Snijplank schoonmaken zout

Het onderhoud van een houten snijplank roept nog wel eens vragen op bij onze. Wrijf hiermee het zout en het sap of de azijn over de plank en laat het een . Veeg het zout er de volgende dag vanaf en geef de plank een nieuw olielaagje.

Hoe meer zout er op de snijplank wil blijven zitten, hoe poreuzer en hoe vaker . Verdeel het sap over de snijplank en strooi er daarna een hand zout . Het schoonmaken van een houten snijplank is erg simpel wanneer deze. Hoe meer zout er op de plank achter gebleven is, hoe meer olie er .

Ook vervelende geurtjes kunnen in de snijplank blijven zitten. Houten snijplanken zijn prachtig, maar een stuk moeilijker schoon te. Strooi dan eens per maand grof zout over de houten plank, wrijf hem in . Ik heb gemarineerd vlees op mijn kunststof snijplank gesneden en nu is mijn witte snijplank oranje. Halve citroen met zout bestrooien en daarmee de plank afdoen, het bleekt zo schoon. Bij de kringloop heb ik een heel grote houten snijplank gekocht.


Strooi dan eens per maand grof zout over de houten plank, wrijf hem in met een gesneden . Nylon schoonmaken met wat bleek (verdund) en in de afwasmachine, houten schoonmaken met grof zout (inwrijven) en later afspoelen. Is het plankje van hout gebruik dan af en toe een beetje zout en wrijf dat.

Voor het schoonmaken van snijplanken waarop kip of ander vlees is .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts