vrijdag 30 maart 2018

Gasslang aansluiten op gasfornuis

De kookplaat kun je vaak niet direct op de gasslang aansluiten, je hebt hiervoor een koppelstukje nodig. Tussen dit metalen koppelstukje en de aansluiting op . Wordt volgende week gebracht maar ik moet het zelf op het gas aansluiten.

Vrijstaand gasfornuis aansluiten, heb ik de goede. Het is niet toegestaan om zelf aanpassingen te maken aan de gasaansluiting. Het aansluiten van het gas gedeelte bij een SMEG fornuis is op zich niet. Ik heb via wehkamp een fornuis gekocht, bij de gamma een gasslang gekocht, maar achterop het fornuis past de slang niet, de aansluiting op .

Aan de andere koppeling van de slang past een komfooraansluiting, die in de maat . Dan de gaskraan dicht zetten en de gasslang los maken. Plint verwijderen en de stekker van de vonkontsteking los maken daarna de oude . Aansluiten gasfornuis op veilige en goedgekeurde gele gasslang. Al eerder geprobeerd maar koppeling blijkt niet goed af te sluiten waardoor gaslekkage. Dit wil zeggen; tijdelijk mag je het aansluiten met een gasslang.


Eerst mocht een gasslang niet langer zijn dan een meter. Maar tegenwoordig zijn ze zelfs tot 5 . Vervang tijdig de gasslang van uw fornuis!

Wist u dat de meeste fornuizen zijn aangesloten op het gasnet met behulp van een rubberen gasslang? Kies uit ons uitgebreide assortiment gasaansluiting onderdelen en accessoires voor uw fornuis; o. Rubberen gas aansluitset van Deltac met cm lengte, comfort-aansluiting,. Is uw huidige gasslang aan vervanging toe? Met dit aansluitset zal dit ook de laatste vervanging zijn voor uw gaskookplaat. Bouw eenvoudig een 4-pits gaskookplaat in.


Lees meer over het plaatsen in een werkblad en het aansluiten van de gasslang in het KARWEI-klusinstructie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts