vrijdag 13 oktober 2017

Frituren in olijfolie

Maar thuis frituren hoeft echt niet ongezond te zijn. Het hangt er helemaal vanaf welk type olie je gebruikt en hoe je het gebruikt. Extra vierge olijfolie is minder geschikt voor frituren. Op deze temperatuur kunnen schadelijke stoffen, zoals PAK's, ontstaan. Je maakt een gerecht bruin en knapperig door onderdompeling in heet vet of hete olie.


Frituren is altijd een vette bereidingswijze, maar lekker voor af en toe. Tegenwoordig frituren we steeds meer, bijna iedereen heeft thuis een frituurpan om aardappels, loempia's, vlees en zelfs groenten en fruit te .

Is het slecht om dezelfde Spaanse olijfolie meerdere malen te gebruiken voor frituren? In ecologische termen is het hergebruik van frituurvet een duurzame . Ik eet keer per week zelfgebakken patat uit de frituur. Welke olie kan ik daar het beste voor gebruiken zodat de frietjes mooi goudgeel worden, lekker smaken . Wat is de gezondste olie om in te bakken en het beste om in te wokken, frituren, te verhitten en waarom?


Gefrituurd eten is misschien helemaal niet zo ongezond als we allemaal denken. Tenminste als we frituren in olijf- of zonnebloemolie. Gebruik dan dikkere friet, die neemt minder vet op dan dunne friet. Frituren in de olie of het vet kan zo'n 5 .

Wij verkopen zelfs veel olijfolie aan restaurants waar ze vervolgens in frituren. Wij geven je een aantal tips hoe je beter en gezonder kan frituren. Zorg dat de olie voordat je gaat frituren tussen de 1en 1graden is. Je kunt op verschillende manieren frituren, maar welke soort vet of olie je ook kiest: Het blijft natuurlijk vet.


BAARN - Gefrituurd eten is misschien helemaal niet zo ongezond als we allemaal denken. De kwaliteit “olijfolie”, een mengeling van geraffineerde en “vierge” olijfolie, verdraagt zelfs temperaturen tot 210°C en is dus geschikt voor frituren zonder enig . Overige olijfolie is zeker geschikt voor het bakken, braden, schroeien en zelfs frituren van het eten. Dit vanwege het feit dat de olijfolie voor het belangrijkste deel . Ga je frituren dan wordt de olie nog belangrijker omdat de temperaturen nog hoger zijn en de olie keer op keer gebruikt wordt waardoor deze toxische stoffen . Welke plantaardige olie het meest gezond voor je is hangt ook af waar je het voor gebruikt. Olie om in te bakken of frituren moet vooral .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts