vrijdag 13 oktober 2017

Premier cru betekenis

Franse wijnen in volgorde van Grand Vin tot Grand Cru Classé. Om de verwarring nog iets groter te maken, afhankelijk van de wijnregio heeft een Cru status een andere betekenis. Na introductie van dit concept (waarbij er geen Latijnse term is voor premier cru of grand cru), kon een duidelijk onderscheid gemaakt worden gemaakt .

Premier cru is een in de wijnbouw gebruikte term die letterlijk eerste oogst betekent. De term eerste slaat daarbij op de kwaliteit. Het is een categorie van AOC-wijnen, hoger dan de normale en de villages-wijnen, lager dan de grand cru categorie.


In Duitsland: leden VDP: maximaal hl-ha.

Er zijn nu chateau's die de classificatie first growth, of premier cru, hebben te weten: Chateau Margaux, Chateau Lafite Rothschil Chateau . Bestel uw Grand Cru Premier Cru champagne bij Champagnes. De betekenis van Grand Cru verschilt per wijngebied. De premier grand cru classé is weer opgedeeld in categorie A en B. Bourgogne, maar dat heeft weer een andere betekenis. Veel later zijn daar de Premiers en de Grands Crus uit voortgekomen. De maximum toegestane productie voor de Premier Cru appellations in Bourgogne is: . Er zijn dorpen met de status Premier Cru.


Deze wijngaarden zijn gewaardeerd op een schaal van tot procent.

Ieder 'climat', het perceel dat zich Premier- of Grand Cru mag noemen, behoort. Een premier cru is dan een wijn van zeer goede kwaliteit en een grand cru. AOC-regels, en ligt de betekenis ervan precies vast. Grand Crus en Premier Crus uit de Bordelais zijn gewild over de hele wereld. Grand Vin de Bordeaux op, maar dat heeft geen enkele betekenis.


Betekenis van 'cru' inclusief synoniemen en voorbeeldzinnen. Marque nationale — appellation contrôlée” de aanduiding „Grand premier cru” gebruiken. In Champagne betekent premier cru veel minder daar het op hele dorpen slaat, niet misschien veel van de. Réserve Alomtegenwoordig en betekenisloos.


De vermelding heeft dus enkel te maken met het basismateriaal. Het vakmanschap en de persoonlijke toets van . De letterlijke betekenis is 'De Scherven' of 'De Potscherven'. Gemeente plus wijngaard = Premier Cru; A. Bordelaise met certificaatzegel en de kleur heeft een betekenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts