dinsdag 17 januari 2017

Civetkat

Hoewel ze overwegend op een kat lijken, is hun snuit langer en puntiger, zoals van een otter of een mangoest. Een civetkat kan (gemeten zonder staart) tot . In Azië en Afrika weten ze wel raad met de civetkat.

Ze gebruiken hem daar als huisdier, als muizenvanger en als eten, want een gebraden civet is . De Indische civetkat besluipt zijn prooi als een kat. Hij jaagt op kleine zoogdieren en vogels, maar eet ook insecten en fruit. Onder de civetkatten vallen genetkatten, mangoesten, fossa's, en beermarters.

De meeste roofdieren hebben een langgerekt lichaam en een lange staart. De Afrikaanse civetkat eet insecten, krabben, kikkers, vogels en eieren. Hij kan wel meter lang worden en tot kilo wegen.


De duurste en meest exclusieve koffie ter wereld is de kopi loewak of civetkoffie. De bonen daarvoor worden gemaakt van koffiebessen die . Het proces om deze civetkat koffie te maken is dus vrij intensief, vandaar de hoge prijs. Meestal wordt kopi luwak gemaakt van civetkatten die in gevangenschap . Afrika, Zuid-Europa en Zuid-Azië dat op een kat lijkt, met een gevlekte of gestreepte vacht, een lange, . Dit artikel handelt over de civetkat als handelswaar in de vroegmoderne tijd.

De bedoeling is een onderdeel van deze handel te onderzoeken binnen de . U heeft er vast wel eens van gehoord: Kopi Loewak, de koffie die gemaakt wordt van door civetkatten uitgekakte koffiebonen en uitsluitend . Viverra, een geslacht van kleine slank gebouwde roofdieren dat in Afrika en Zuidoost-Azië voorkomt . Homepage; WNF Dierenbibliotheek; Afrikaanse civetkat. De bonen daarvoor worden gemaakt van koffiebessen die worden gegeten door de Aziatische civetkat. Het dier 'fermenteert' de bessen in zijn . De civetkat is een roofdier dat in Azië voorkomt.


Het dier eet graag koffiebessen helemaal op, waarna de koffieboon uitgepoept wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts