woensdag 18 januari 2017

Wafels bakken in een pan

Nee, misschien wel een andere soort koeken. Ik zat te denken aan een tosti-ijzer (als je die hebt) maar ik ben bang dat de koek dan te dik (en niet gaar) wordt. Op Kerstochtend (of was het al 2e kerstdag?) zat ie buiten bij een kampvuurtje in zijn grillpan een wafel te bakken.

Zorg ervoor dat je niet teveel beslag in de pan doet want het wordt erg vloeibaar tijdens het bakken. En luchtige wafels met een beetje suiker in het beslag ook. Bak deze in een wafelijzer of een koekenpan tot de wafels aan beide kanten goudbruin zijn.


Dus ik moest de wafels in een grillpan maken.

Dan draai je hem voorzichtig om en bak hem nog zo'n minuutjes. Aardbeiensloffen + review van De Bakbijbel. Een waterdicht wafel recept dat zacht en krokant tegelijk is. Giet het beslag in een wafelijzer en bak het beslag voor tot minuten. Leg de wafel op een schaal en bak oop dezelfde manier nog à wafels.


Het makkelijkst is het om het deeg in een grote pan te maken, dan kun je het afdekken met de deksel. Hollandse bakgezelligheid met Koopmans in je mail! Laat anderen ook genieten van Grootmoeders wafels!


Maar je kan deze wafels natuurlijk op elk moment van het jaar eten.

Neem een pan en laat de boter hier in smelten. Nota: Kniepertjes bak je niet in een gewoon wafelijzer je hebt een speciaal kniepertjes ijzer nodig om . Voeg ingrëdienten toe aan boodschappenlijstje; Print dit recept. Hoi, Noha, Ik denk dat je voor deze wafels te bakken een speciaal . Giet een flinke lepen van het beslag in de pan en draai de pan zodat het beslag gelijkmatig verdeeld wordt. Ik heb heel lang geen wafels meer gebakken, en de reden daarvoor was o. Klassieke wafels Recept : Meng de bloem en het bakpoeder in een grote kom.


Ook te maken in een wafelijzer, niet in een gewone pan. Klem het wafelijzer goed dicht en bak elke wafel zo'n 3-minuten. Het Lekkere Geheim van Alpro - Luchtige Brusselse wafels - Duration: 4:52.


Er is een fabeltje dat zegt dat wafels zijn uitgevonden door een ridder die met zijn harnas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts