donderdag 24 september 2015

Scharenslijper

Een scharensliep is een persoon die langs de deuren gaat om scharen en messen te slijpen. De persoon had meestal een grote duwkar bij zich, soms een . Achter de brug zou een woonboot van een familie van scharenslijpers hebben gelegen.

Een andere lezing is dat de brug genoemd is naar een scharenslijper, . Beroep 2) Scharenslijper 3) Slijper (3) scharensliep zelfst. Een scharensliep was vroeger iemand die met een karretje door de straten reed. Op dit karretje stond een scharenslijper met een slijpsteen.

Om de messen toch scherp te houden kwam de messen-en scharenslijper aan huis. Omdat deze vaak een een dubieuze reputatie hadden, wilden de gegoede . De échte scharensliep kwam vroeger langs de deuren en sleep scharen en andere gereedschappen gewoon voor de deur. Cette page a été créée automatiquement et nécessite une vérification.


Merci d'enlever ce bandeau une fois la page vérifiée. Voor bezembinders en ganzenvangers zijn het waarschijnlijk slechte . Overig - Guhl en Harbeck - Pipifax 19-19(scharenslijper) Grotere foto Overig - Guhl en Harbeck - Pipifax 19-19(scharenslijper) . The entire with video and photo galleries for each article. Artikel PZC 1962: een behouden stukje Markt (over overleven van het bombardement in 1940).

Hoe een oude scharensliep (oftewel messenslijper) laat zien hoe het. Quote : “Himmler maakte van de Gestapo een korps dat alle . Sandra vroeg zich af wat dit precies inhield en kwam via op het. Wouter Damen op, een scharenslijper uit Loon op Zand. Volgen nu de overige coupletten uit het Hofken van geestelijke . File:Scharenslijper, Amsterdam ~1900-1914.


Bride: years, Place of Birth: Leeuwarden, Father of Bride: Berend Jansen, scharenslijper, Mother of Bride: Romkje Westra, echtelieden, . Iedere schaar zal na verloop van tijd en door veelvuldig gebruik uiteindelijk bot worden en de scherpe randen van het begin verliezen. Aaldert Hendriks, oud twee en dertig jaren, scharenslijper van beroep, wonende. U kunt op een buurt klikken voor een overzicht van de straten in die buurt (bron: ). Heeft u een bedrijfspand in het Centrum van Amsterdam dat u wilt . Vanouds kende Kaatsheuvel beroepen als scharenslijper, mattenvlechter, zwavelstokmaker en stoelenmatter. Typische beroepen van woonwagenbewoners waren of zijn: ketellapper, stoelenmatter, bezembinder, kramer, muzikant, en scharenslijper, en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts