woensdag 20 augustus 2014

Astronomisch uurwerk

Een astronomisch uurwerk of astronomische klok is een uurwerk waarop men ook astronomische gegevens kan aflezen, zoals de stand van de Zon, Maan, . Het is een van de grootste attracties van Praag, maar weinig mensen begrijpen de werking van het Astronomisch Uurwerk. Het astronomisch uurwerk is ontworpen en gemaakt door Fred Bruijn voor de Wierster bevolking als dank voor hun gastvrijheid.

Het is de indrukwekkende combinatie van een uurwerk met astronomische en astrologische aanduidingen, een beiaard en automatisch spelende figuren zoals . Van een astronomisch uurwerk kunnen verschillende gegevens worden afgelezen, zoals de stand van de zon, de maan en de dierenriemtekens en mogelijk . Op het Oude Stadsplein vind je naast de vele gezellige terrasjes, één van de grootste attracties van Praag, namelijk het “Astronomisch Uurwerk” oftewel . Het middeleeuws astronomische uurwerk van Praag is bevestigd aan de zuidelijke muur van het.

Bezienswaardigheden Praag: de astronomische klok is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in praag.

Vind Astronomisch Uurwerk van Praag leuk op Facebook: . Dit astronomisch uurwerk, op de kerktoren van Wier, is gemaakt door een onderduiker in de Tweede. Na de oorlog heeft hij het uurwerk afgebouwd. In de voormalige Sint Jacobskerk, waarin thans het Jheronimus Bosch Art Center gevestigd is, bevindt zich een groot astronomisch uurwerk dat naast de tijd ook . Sla de rij over en bekijk het beroemde astronomische uurwerk. Maak de klim naar boven en kijk uit over het Praagse landschap! Aan de zuidelijke muur van het Oudestadsraadhuis hangt het Astronomische uurwerk van Praag.


Zoek op 'Astronomisch uurwerk te munster met beschrijving' in de catalogus van Museum Boerhaave bij de universiteit van . Astronomisch uurwerk aan het Oudestadsraadhuis in Praag, F. Ontdek Astronomische klok, Praag met gidsen Expedia! Gelukkig werd het uurwerk nooit vernietigd; er werden zelfs symbolische figuren aan toegevoegd en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts