maandag 25 augustus 2014

Potjes vacuum maken

Dat soort potjes bewaar ik apart om er weer inmaak in te maken die ook op basis. Vul de warme pot(ten) met de jam of chutney tot even onder de rand. Meer lezen over jam en andere conserven maken.

Aan jampotten met vacuümdeksel die met een warme inhoud gevuld zijn is na. Suikerwater maken om de potten met fruit bij te vullen. Dat is goe want nu zijn de potten vacuüm getrokken. Terwijl de jam afkoelt, wordt het potje langzaam vacuüm getrokken, doordat de jam inkrimpt tijdens .

Je zou het liefst de pot opnieuw willen vacuüm zuigen. Soms moet je een verloopnippeltje (laten) maken. En daar wil ik appelmoes van maken, want ik heb al een appeltaart in de.


DOMO potjes + vacuüm slang accessoire Transparant, Wit. SET voor folielasapparaat DO 3L potjes (5L en L) x Vacuumslang. Dat komt omdat bij iedere keer dat je wekt (vacuüm maken), de deksel en. Jam kan gewoon in een schone pot, deksel erop, pot omdraaien . Als je potjes van HAK gebruikt en op 1graden (kokend) weckt, hoef je.


Twist0off potten ( Hak potten) met schroefdeksel - Moestuin Forum.

Ik draai de potten na het appelmoes maken niet om, maar zet de hete potten. Ik vind ze minder goed vacuüm trekken dan de gewone deksels. Beste lezer,Heeft iemand van u ervaring met de nieuwe potjes van HAK - met het nieuwe deksel - en deze opnieuw gebruiken voor jam? Wat Flipje in de Betuwe kan, kun jij zelf thuis ook: jam maken.


Dit heet in de volksmond dat het potje is vacuum getrokken. Allemaal leuke potjes gekocht, weckpotten met losse glazen deksel en van die klemmetjes. Zuigt die ring zichzelf vacuum zonder dat ik hem op de kop zet? Jam maken en wecken zijn beiden vormen van inmaken. De ruimte die overblijft zorgt ervoor dat het potje vacuüm kan trekken.


In glazen potten is er sprake van een vacuüm; als je het vacuüm opheft en lucht. Het vacuum verdwijnt bij het opendraaien. Als je kleine potjes neemt dan is het prima per portie in te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts