vrijdag 15 augustus 2014

Gietijzeren pan onderhoud

Spring naar Gietijzeren pan - Gietijzer is bestand tegen zeer hoge temperaturen, waardoor gietijzeren pannen ideaal zijn voor het snel dichtschroeien of . De afgelopen jaren winnen gietijzeren pannen steeds meer aan populariteit. Waarom ze zo goed zijn, hoe je ze onderhoudt en meer.

De keuze en onderhoud voor een gietijzeren pan is hierna geen . Dat ik een voorkeur heb voor gietijzeren pannen is allang geen geheim meer, ik gebruik ze dan ook zowel binnen- als buitenshuis. Een gietijzeren pan behandel je door een laagje plantaardig vet of olie in de bodem in te branden. En met gietijzeren pannen doe je haast eeuwig, mits je er goed voor zorgt.

Onderhoud het gietijzer met voortdurende zorg. Als een gietijzeren pan erg aangekoekt is, kun je hem goed schoonmaken door er wat soda in water in te koken. Een gietijzeren pan wordt vervaardigd door kokend ijzer in een dubbele zandmal te gieten, af. Onderhoud: pannen met ruw gietijzeren binnenzijde: Pan altijd . Voor het eerste gebruik moet een gietijzeren pan ingebrand worden. Onderhoud richtlijnen Giet ijzeren pannen.


Eten gekookt in gietijzer smaakt gewoon rijker. Bij regelmatig gebruik zal er op uw gietijzeren pan een zogenoemde patina . Gebruik een hittebestendige oliesoort, zoals kokosolie om een gietijzeren of plaatstalen pan in te branden en doe dat een keer of drie achter elkaar na afkoelen .

Hier lees je hoe je zo'n gietijzeren pan kan schoonmaken! Potten en pannen van gietijzer zijn vaak niet ingebrand als je ze koopt. Inbranden of seasonen is belangrijk zodat de pan niet gaat roesten en . We willen u bedanken om voor het kookgerei van Le Creuset te kiezen.


Om de gebruiksaanwijzingen te raadplegen, kan u klikken op de een van de links in de . Een geëmailleerde gietijzeren pan biedt tal van voordelen: optimale warmteverdeling, langdurig warmtebehoud en vrijwel onbeperkte levensduur. Mijn oude wok was helemaal versleten en was echt toe aan vervanging. Wie heeft er ervaring hiermee en kan mij vertellen hoe ik de pan het beste kan inbranden? Gietijzeren pannen gaan een leven lang mee en dat is lekker duurzaam.


De juiste behandeling is wel belangrijk om ze in goede conditie te houden. Algemene gebruiks- en onderhoudstips voor pannen:. Van een gietijzeren pan heb je decennia plezier, dus neem de tijd voor de perfecte voorbehandeling: .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts