vrijdag 23 oktober 2015

Koffiebonen malen met de hand

Een goede koffiemolen is van zeer groot belang bij koffie malen. Gedurende lange tijd maalde men de koffie zelf thuis met een handmolen. De smaak van de koffieboon komt pas écht tot zijn recht als je de koffie zelf maalt!

Maar hoe doe je dat, elektrisch of handmatig? Je eigen koffie malen is de beste garantie voor een maximale verse smaak. Niets ruikt zo goed als het aroma van vers gemalen koffiebonen. Behalve als je een heel erg vast hand hebt zullen de gemalen korrels niet dezelfde grootte .

Wij hadden ooit zo'n leuke ouderwetse koffiemolen die je met de hand kon laten malen, leek me zo leuk om daar bonen mee te malen en koffie van te zetten. Als je daarbij de rubberen voet onder de pot doet, kunt je gemak de bonen malen. Het kost weinig kracht, maar je moet wel even doormalen, . En mocht je denken dat het met de handmalen een heidens karwei is, . De maalgraad van je koffie zegt heel veel over de uiteindelijke smaak. Je kunt zowel met een hand- als een elektrische molen van start gaan.


Vooral vroeger maakte men thuis zelf koffie met een handmolen. Gebruik de koffiemolen om te malen in een grofheid naar keuze.

Kyocera glas met deksel voor handkoffiemolen zwart. Zelf je bonen malen = betere koffie of espresso. Makkelijk met deze handmolen met keramisch.


Een goede espresso maak je het beste met vers gemaalde koffie. Verse koffie malen doet u zoveel mogelijk zelf met een eigen koffiemaler of koffiemolen. IK heb een electrische koffiemolen zonder afstel mogelijkheden en ik wil graag weten hoeveel seconden je ongeveer moet malen. Nadeel van metalen maalschijven is dat ze warm worden door de wrijving tijdens het malen. Daarmee worden de koffiebonen verhit wat de smaak beïnvloedt.


Koffiebonen malen kan natuurlijk met een elektrische koffiemaler, maar. Het is belangrijk om goed te experimenteren met de maalgraad van je handmolen. Hierdoor heeft de koffiemolen grip geeft op de ondergrond en slipt het niet weg tijdens het malen van je koffie. De hand koffiemolen is inclusief een handig . Zelf vers koffie malen met een handmolen maakt koffie zetten net iets leuker!


Een vieze koffiegroep resulteert meteen in een slechte espresso. Beter is nog om (niet fijner te malen) meer koffie te doseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts