woensdag 21 oktober 2015

Typisch engels bier

Spring naar Engelse biercultuur - Typisch Engelse bierstijlen zijn bitter (bovengisten amberkleurig bier dat in veel pubs als het standaardbier geldt) en . Men kan dit omschrijven als 'tapbier', als 'bier getapt uit de kraan en afkomstig uit . Smokey Porter is een typisch Engels bier.

Het is gebrouwen door brouwerij Klein Duimpje en heeft een alcoholpercentage van. Ook al zit er weinig schuim op het bier, je kunt hier talloze smaken proberen. Oorspronkelijk bedoelde men met ale de Engelse bieren die tot in de 16e eeuw. Typisch tapbier dat populair is is in de Midlands en Noordwest-Engelan .

Maar er zijn ook een paar typisch Engelse dranken zoals het Engelse bier. In Engeland drinken ze hun bier vaak op een andere manier dan wij . Lauw bier zonder kraag, zo kennen de meeste mensen Engels bier. Typisch voor het Kentse landschap zijn gebouwen met witte punten op . Dan moet je denken aan bieren als bijvoorbeeld Martins, Mc Ewans, Abbot, Hobgoblin en Newcastle.


Als je in Groot-Brittannië om een biertje vraagt, zullen ze altijd vragen wat voor bier je wilt: lager, bitter of stout. Lager' is te vergelijken met de bieren die wij hier .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts